Прокуратурата възложи на ДАНС да извърши проверка на финансирането на кампанията на БСП за изборите през 2005 г. от фирми на Марио Николов през подставени физически лица – дарители. Това съобщи за Дарик радио градският прокурор Николай Кокинов. Сигнал и документи за това подаде до главния прокурор председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов.
Софийската градска прокуратура е образувала проверка по материалите, внесени от Цветан Цветанов и е възложила тя да се извърши от ДАНС. На 9 октомври той предаде на главния прокурор документи за финансиране на предизборната кампания на БСП със 150 000 лева от фирмите "Палмигруп", "Еврофриго" и "Родопа". Данните показват схемата, по която парите са прехвърлени на социалистите. Трите фирми са дарили сумите на 15 физически лица, които от своя страна са ги дарили на БСП.
Сред предадените от Цветанов материали е кореспонденция на разследвания от прокуратурата за източване на 7.5 милиона евро от програма САПАРД бизнесмен Марио Николов до висш функционер в предизборния щаб на партията.
Появи се информация, че това е Румен Петков, но той отрече да има нещо общо със случая. Прокуратурата е получила всички договори за дарения между фирмите и физическите лица, както и между лицата и БСП. В писмото на Марио Николов се споменават и други суми, за които няма договори и платежни нареждания.
С тях общата дарена сума надхвърля 200 000 лева. От ГЕРБ са предали на главния прокурор и снимки как премиерът Сергей Станишев дегустира продукти в разследваните от ОЛАФ предприятия заедно с бизнесмена Марио Николов.  /БЛИЦ