Комисията за борба с корупцията днес взе решение народният представител Иван Илчев, избран от Хасково, да бъде предаден на прокуратурата. Случаят “Иван Илчев” лъсна преди няколко дни когато бе засечен от камерите в секретната секция на парламента да си води записки от папката с разследвания.
Става въпрос за изнасяне на данни от парламента, свързани с обвиненията към кмета на Хасково Георги Иванов срещу когото в момента се води разследване за корупция и злоупотреба с власт. Данните, които депутатът Илчев измъкнал от секретната секция, са предадени на кмета Иванов, който пък от своя страна ги раздава на журналисти. Наложи се Илчев да дава обяснение пред журналисти, че в тези документи няма нищо секретно. Но комисията поиска деянието на Иван Илчев да бъде разгледано от прокуратурата. Според правилата преди да влязат в секретната секция на парламента, депутатите се подписват под три протокола, че ако изнесат класифицирана информация от там, ще попаднат под ударите на закона. По този параграф Илчев ще бъде даден на прокуратурата, решиха единодушно днес членовете на Комисията за борба с корупцията.
Поради тази причина той дори не бе избран за делегат на партийната конференция на БСП в Хасково и остана зад затворените врати на зала “Недялка Симеонова” в бизнесцентъра. Илчев се смята за един от отцепниците в града на тополите, които успяха да разцепят партията в Хасково наполовина. /Тодорка Николова, БЛИЦ