Депутатката от Патриотичния фронт Султанка Петрова заяви в студиото на Нова телевизия, че в приемната си е получавала десетки сигнали за насилие над деца в домове от социален тип.  По думите й причината е в злоупотребата с европейски средства и политически назначения. 
"3а 6 години са усвоени 200 милиона лева от ЕС за деинституционализиране. България е единствената страна, на която са дадени толкова много пари, за да се изградят центрове за настаняване от семеен тип. 

Много от тези хора са назначени по политическа поръчка и се защитават. Има обаче много случаи, при които при сигнал веднага настъпва уволнение на заподозрян служител."

„С мен се свърза педагог, уволнен от център за настаняване на деца в Плевен. Той съобщи за насилие над дете с психични проблеми”, разкри Петрова.

„Непрекъснато са увеличавали дозата от лекарство, което е приемало детето. Затваряли са го в една стая. Тормозено, насилвано е детето. То е изпадало в изключително тежки депресии. След като започнахме да говорим за този случай, една жена беше изгонена от работа”, твърди тя.

„Подобен случай има и в център за деца във Велинград. Едно дете е бито в тоалетната. Единствено и само там няма камери”, каза още депутатката.