Атмосферното налягане ще се понижава, но все още ще остане малко по-високо от средното за февруари. Това съобщи дежурният синоптик Мартина Цветанова от НИМХ.
През следващото денонощие ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд по поречието на Дунав и на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните - между 3° и 8°.
Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са: 5°-7°. Температурата на морската вода е 2°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Над планините ще има разкъсана, предимно значителна облачност. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около 0°.

През почивните дни ще има разкъсана, над много райони предимно значителна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг, с по-голяма вероятност в неделя. Ще духа слаб югозападен вятър. През деня ще бъде сравнително топло, особено в планините и планинските райони, но сутрешните температури в повечето места ще остават отрицателни. В понеделник ще има по-съществени временни разкъсвания и намаления на облачността, но до вечерта тя отново бързо ще се увеличи и ще започнат превалявания, все още предимно от дъжд.