През нощта над по‐голямата част от страната ще има значителна облачност и на отделни места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ ) при Българската академия на науките ( БАН ).Утре ще има разкъсана, над много райони предимно значителна облачност.
На отделни места, главно в Рило‐Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури, в повечето райони ще са между 25° и 30°, в София около 24°. Атмосферното налягане ще бъде малко по‐ниско от средното за месеца, през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща и до слънчево. Ще духа до умерен предимно източен вятър. Максимални температури 25 ‐ 26°. Температурата на морската вода е 24 ‐ 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 ‐ 3 бала. Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места, главно в Рило‐Родопската област ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток‐югоизток. Максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12.

През почивните дни облачността ще бъде разкъсана, над западната половина от страната, предимно значителна. На отделни места там ще има и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е от изток‐североизток, до умерен. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°. В понеделник разкъсаната облачност на места ще намалява и до слънчево, но в Югозападна България е възможно да превали. Ще духа слаб вятър от изток‐североизток. Дневните температури ще са между 23° и 28°.