Няма промяна в състоянието на княз Кардам, съобщи за Агенция БЛИЦ говорителят на семейството на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева. Според нея Симеон Сакскобургготски получава по 500 писма, SMS-и и телефонни обаждания на ден в подкрепа на семейството му в този труден момент. Ние продължаваме да се молим за здравето на Кардам и в понеделник това ще сторим в Баня, допълни Дичева.
Вчера царистите, които се бяха събрали да почетат паметта на Борис ІІІ в Рилския манастир, се помолиха за здравето на Кардам. Синът на Борис ІІІ, Симеон Втори, не присъства на панихидата. Предишната вечер той се е обадил по телефона на игумена епископ Евлогий, за да съобщи, че няма възможност да вземе участие в богослужението, тъй като за този ден е предвидена първата операция на сина му Кардам, който катастрофира тежко на 15 август. Симеон е благодарил на епископ Евлогий и братята на манастира за това, че продължават традицията на този ден да извършват молитвен спомен за неговия баща. Царистите имат надежда, че в скоро време ще получат добри новини за здравословното състояние на княза. Българи и близки на семейството се помолиха за здравето на престолонаследника и в Испания.
46-годишният княз Кардам изпадна в кома, след като получи тежки травми в областта на главата по време на автомобилна катастрофа край Мадрид. Кардам катастрофира заедно със своята съпруга Мириам Унгриа. Двамата бяха транспортирани с хеликоптери до болниците, в които са настанени. /БЛИЦ