Преходът от коледните пости към консумирането на месни продукти трябва да става постепенно - поне два-три дни, съветват лекарите. Не трябва да се преминава веднага към голямо количество месо. По-добре е да се направи захранване, а месото в началото да бъде от риба.
По време на коледните празници опасното е, че храните обикновено се приготвят в първия ден от празника, дори и в деня преди него. За много храни не е подходящо да престояват, а освен това може и да се замърсят. Престоялите храни могат да предизвикат отравяне. <br />
<br />
Внимавайте с консумацията на гъби и наблегнете на култивираните! При най-малко подозрение за гъбно отравяне търсете лекарска помощ. Домашното месо също трябва да се проверява редовно. Най-неприятната зараза е с трихинелоза. Прекалената консумация на месо може да доведе дори до белтъчна алергия. <br />
<br />
Ядките, които присъстват почти на всяка коледна трапеза, особено шамфъстък или обикновени фъстъци, могат да предизвикат тежки алергии. Има хора, които са изключително алергични към ядки и би могло да се стигне до алергичен шок. <br />
<br />
При употребата на спиртни напитки не се препоръчва смесването на различни видове алкохол, прекаляване с количеството на спиртни напитки. Всеки трябва да си знае мярката и да преценява колко може да понесе.<br />
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Любопитно
Българинът, който направи това, ще стане милионер - категоричен е астрофизикът Тихомир Димитров СНИМКИ
26 Март 2023, 00:20
Избори 2023
Борисов избухна среднощно: Тъпанари, пияници, розови кристали, парапети, стаи за гости! ВИДЕО
25 Март 2023, 22:57
0 Коментара: