КТ "Подкрепа" не прави политика от недоволството на служителите в МВР, просто помагам на хората като човек, който знае как се правят тези неща - това каза вицепрезидентът на синдикалната централа Димитър Манолов в отговор на обвинението на вътрешния министър, че режисира полицейските протести.
Синдикалистът обясни пред Нова тв, че е внесъл писмото на протестиращите в чешкото посолство, защото по силата на вътрешните разпоредби във вътрешното ведомство служителите на МВР не могат да контактуват с представители на дипломатическите мисии, ако не са получили разрешение за това. "Имало е запитване от представителите на полицейския синдикат, но са получили мълчалив отказ, затова предложих аз да внеса документа",  каза Манолов.
Когато хората протестират за хляба и правата си, се чувствам съпричастен, обясни синдикалният лидер. Той писал в един оп полицейските форуми и така станала връзката му с протестиращите - съвсем случайно.
На вътрешния министър според Манолов не се докладва коректно за какво протестират служителите му. "Те не са политически опоненти, има организация - честното е да седнеш да разговаряш с тях, не да ги цакаш", отбеляза Димитър Манолов. Той самият бил против създаването на втори полицейски синдикат, предложението му било да се реформира съществуващият.
Естествено е да има режисура - не може 10 000 човека да се съберат случайно на едно място, репликира Манолов по повод на обвиненията на министъра. Неговата намеса обаче била на човек с опит в разрешаването на подобни ситуации. Полицаите знаят, че им се прави нещо, че имат проблем, но не знаят как да се справят с него, обясни синдикалистът. /БЛИЦ