Трима мъже са задържани за побой на 28-годишен шуменец И.Г., известен с прякора Аренби и съден за притежание на наркотици. Шуменецът бил похитен пред търговски обект на ул.“Бели Лом“, съобщава "Труд".

Не знаел какво ще последва и се качил в „Мерцедес“, в който имало трима мъже. След като потеглили те започнали да го бият, отнели му личната карта, мобилен телефон и 100 лева. Изоставили го в шуменското село Буйновица.

Мъжът не посмял да се оплаче от „приключението“, защото имал неуредни сметки с побойниците. Негови близки обаче уведомили полицията. Закарали го и на преглед в шуменската болница, където е установена фрактура на осмо ребро в дясно и частичен пневмоторакс. Пострадалият е оставен за лечение. Случаят е докладван на Районна прокуратура- Шумен, а криминалисти започнали издирване на извършителите.

В петък след съвместни действия със служители на РУ-Исперих са задържани Г.Х./25г./ от град Исперих и братята С.Б./28г./ и Б.Б./33г./ от село Китанчево. Намерени са вещите на шуменеца.

Изяснено е, че Г.Х. е извършител на деянието, а братята са съпричастни. Г.Х. е криминално проявен, съден е за притежание на наркотични вещества и най-вероятно неуредените сметки с шуменеца ще се окажат по същия повод, коментират запознати. Започнато е досъдебно производство за нанесена телесна повреда.