От март ДКЕВР ще преразгледа цените на топлото, заради новите цени на природния газ, които ще влязат в сила тогава. Това заяви заместник-председателят на ДКЕВР Валентин Кирчев, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Причината е, че топлофикациите използват природния газ като основна суровина и поради спиране на газоподаването, заради газовата криза, те претърпяха огромни загуби.
От комисията казаха, че ще бъдат толерантни към електроразпределителното дружество ЧЕЗ и ще ги оставят до края на март да минат към едномесечно отчитане.  ЧЕЗ не са изпращали в комисията обжалване. Елеиктроразпределителното дружество не искаше да преминава към едномесечно отчитане и от там заявиха на пресконференция преди време, че се борят по всякакъв начин включително и по съдебен път, за да обжалват решението на ДКЕВР за едномесечното отчитане. Ако не преминат към едномесечно отчитане до края на март може да се стигне до санкции в размер от 20 лв. до 1 милион лева, а най-твърдата мярка е отнемане на лиценза. /Десислава Вангелова, БЛИЦ