“Ако не се вземат конкретни мерки от ДКЕВР и държавата, цената на топлоенергията в Бургас може да стигне до 130 лева за мегаватчас”, заяви по време на конференция в Пловдив главният инженер на Топлофикация-Бургас Атанас Куманов.
Не синдик, и Господ да докарат, при тази цена на природния газ, ако не се пипне нищо друго, цената на топлоенергията ще стане с 20 лева по-висока от цената на нощната електроенергия, добави Куманов. За конкретния платец увеличението е реално с 50 лева на мегаватчаса, тъй като сега цената е 81,80 лева, уточни той. Това, което Шушулов каза, че има някакви 8% резерв, е нищо спрямо ръста на цената на газа, който скочи с 24,8%, добави инж. Куманов.
Ние ще ги изядем тези 24% още през ноември, а за декември вече ще имаме сътресения при плащането на Булгаргаз. За сега няма отказ на абонати от Топлофикация - Бургас, съобщи главният инженер на дружеството. И въпреки  че задълженията на гражданите към Топлофикация намаляват, и даже всички да си платят, при тази цена на газа, пак няма да стигнат парите да си платят на Булгаргаз, каза той, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ. /БЛИЦ