Софийският апелативен съд е взел решемие по обжалването на Боян Георгиев, който беше осъден на 5 години затвор за смъртта на телевизионния водещ Емил Трифонов - Кембъла. В момента съдиите пишат мотивите, които да връчат на семейството на загиналия.
Преди доста повече от месец Апелативният съд обяви, че ще се произнесе в срок по делото. Днес Агенция БЛИЦ научи, че решението е вече взето и се пишат мотивите, с които Темида ще защити присъдата си. Решението ще излезе в момент, в който Явор Нотев, адвокат на Боян Георгиев е в чужбина. "Все още не съм информиран за това решение, в момента не съм в България", заяви за БЛИЦ адвокат Нотев, който също чака с нетърпение мотивите на апелативната инстанция.
На предното заседание защитникът на осъдения Георгиев, заяви че правата на клиента са му нарушени пред Софийски градски съд, като не му е позволено да ползва съкратената процедура, като по този начин са го лишили от присъда под минимума. Промяна в закона позволява потърпевшите да предявяват иск към застрахователите, а не към извършителя, разясни тогава адвокат Нотев.

Боян Георгиев погуби Кембъла на 17 март 2007 година, като след  запой се заби с мерцедеса си в микробус, превозващ цветя, като в последствие се блъсна и в "Рено" и стълб. 1,9 промила алкохол бе открит в кръвта на злополучния шофьор. Софийски градски съд със съдия Алексей Трифонов отказа съкратената процедура и даде 5 години ефективна присъда на Боян Георгиев, който днес обжалва тази присъда.
Милан Николов, БЛИЦ