До един месец въззивен състав на Софийския градски съд ще обяви решение по повод жалба на Георги Боков, който бе осъден на година и половина от Софийски районен съд за тормоз на майка си Юлия Владимирова, която била заплашена с убийство. Днес пред Темида синът на Филип Боков получи алиби, че по време на инцидента е бил в хотел-ресторант в Чепеларе.
Днес пред съда се яви Мария Автамова, роднина на управителя на хотел в Чепеларе, която заяви, че Георги Боков е бил на гости в ресторанта на хотела на 23 октомври 2006 година, за която дата прокуратурата твърди, че майката е тормозена в столицата. Според свидетелката Боков е дошъл на среща в ресторанта, за да говори с познат за закупуването на имот. Адвокат Тервел Георгиев поиска призоваване на това лице, но съдът сметна това за ненужно и обяви, че ще се произнесе в срок.
Синът на Филип Боков многократно се е забърквал в криминални скандали. През декември 1993 година той е задържан да шофира с подправена книжка. Три години по-късно Боков-младши е спипан в крадена кола в град Русе, заради което трябвало да лежи в ареста 9 месеца. Георги Боков има и тежка катастрофа с друг краден автомобил "Ауди", като се блъска в камион край село Люти дол. На 16 май 2001 година е спипан да разбива Фолксваген Голф заедно с други двама негови познати, които се измъкват от ченгетата. През 2003 година синът на Филип Боков е задържан в друг краден автомобил "Пежо", като в колата са открити 18 уреда за разбиване "Мечи лапи", както и пистолет Макаров. Бургаският окръжен съд го осъжда на 1 година за притежание на оръжие, но той лежи само 2 месеца. През 2004 година пак е задържан в краден автомобил, като тогава той предлага подкуп от 1500 евро на ченгетата. През 2006 година майка му се оплаква, че синът й я е заплашвал, че ще я убие. Година по-късно Софийският градски съд признава Георги Боков за виновен и предвид тежкото му криминално минало му дава година и половина ефективна присъда.
Милан Николов, БЛИЦ