До един месец въззивният състав на Софийски градски съд ще се произнесе по обжалването на присъда от 4 000 лева, която бе наложена от Софийски районен съд на Димитър Ходжев, по-известен като Митьо Крика, за това, че на 11 август нападна кола и заплаши пътуващите в нея, че ще ги убие.
На днешното заседание Митьо Крика не се яви, като бе представляван от адвоката си. Съдът изслуша мотивите на защитата, която поиска да отпадне присъдата от 4 000 лева, наложена на Крика от предна инстанция. Съдебният състав обяви, че ще се произнесе в срок с решение по казуса.
Митьо Крика бе осъден за хулиганство, след като през август 2007 година след засичане от "Фолксваген Поло" здравенякът заплаши с убийство шофьора и другите пътници в колата. "Знаете ли, че моята кола струва 100 000 лв.", изкрещял вбесеният Ходжев. Той ударил страничното стъкло, започнал да блъска с все сила по капака и тавана на нападнатото возило. В крайна сметка се счупил предния ляв мигач на полото, а хората вътре останали много изплашени.
Милан Николов, БЛИЦ