Министърът на вътрешните работи Михаил Миков, областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов и началникът на ГПУ - Белоградчик Любомир Иванов посетиха днес местността “Кадъ Боаз”, където ще бъде построен навият граничен пункт Салаш - Ново Корито. Споразумение за неговото изграждане бе подписано от министрите на България и Сърбия през юни 2007г. На 11 март, министър Михаил Миков и сръбският му колега Ивица Дачич заявено готовност и воля за изграждането на граничния пункт.
По думите на министър Миков до края на следващата седмица ще бъде завършен проектът за изграждане на пътя до пункта, след което ще бъде обявена процедурата за изграждането му. Очакванията са в рамките на няколко месеца да бъде открит новият контролно-пропускателен пункт, като сградите които ще ползват граничните полицаи и митническите служители ще бъдат от т.н. “лек контейнерен” тип. Пътят, който трябва да бъде изграден е с дължина 3100 м.
Министър Миков припомни, че тези действия са ясен сигнал за добросъседските ни отношения със Сърбия. “Идеята е в рамките на няколко месеца да стигнем до отваряне на новия граничен пункт, като ясен знак за добросъседските отношения между България и Сърбия”.
Хората от двете общини - Белоградчик от българска и Княжевац, от сръбска страна, от години чакат изграждането на този обект. Очаква се през този пункт трафикът да е предимно от леки автомобили. /БЛИЦ