До Никулден ще продължи кампанията за избор на бургаски символ, съобщи по време на среща с журналисти днес Диана Колчева, шеф на отдела по Туризъм в общината. Според Колчева удължения срок се дължи на това, че общината иска да осигури шанс на повече бургазлии да дадат своя глас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Досега в анкетата са взели участие 9049 бургазлии. По-голямата част от тях са попълнили анкетните карти, които бяха поставени в големите магазини и хипермаркети в Бургас. Около 2000 от гласовете са подадени чрез интернет.
Мостът в Морската градина на Бургас се очертава като най-предпочитан символ за бургазлии. За него са подали своя вот 6 780 от участвалите в проучването. 5 от предложените обекти са получили най-голяма подкрепа. Затова сега - при удължения до 6 декември срок за гласуване, предложенията ще бъдат редуцирани до тази бройка.
На второ място по брой на получените гласове след Моста се нарежда храм “Св.Св.Кирил и Методий“. След нея вече са сградите на общината и на Държавния театър “Адриана Будевска“и Часовника. До 6 декември гласуването ще бъде само по интернет на адрес www.burgas.bg.
“Призоваваме съгражданите ни да бъдат активни и да направим заедно нещо доброто за града ни“, каза още Диана Колчева. /Марина Шиварова, БЛИЦ