Близките на Емил Трифонов - Кембъла са внесли в прокуратурата обвинение срещу издателя на загиналия шоумен Ивелин Иванов, че е използвал неправомерно текстове на Кембъла след смъртта му. В момента тече досъдебно производство, а жалбата е внесена преди един месец. Това разказа специално за Агенция БЛИЦ бащата на гологлавия тв водещ, който загина след тежка катастрофа на 17 март миналата година. Новината бе потвърдена и от адвокат Ненчев, защитник на семейството Трифонови.
"В момента съдебната жалба на бащата Благовест Трифонов е в прокуратурата и с нея се занимава полицай дознател", разказа специално за Агенция БЛИЦ адв. Ненчев. Става дума за първата книга озаглавена "Нещо за четене", в която според бащата на Кембъла издателя е сложил текст на загиналия шоумен, без никакви права върху него. "Втората книга издадена след трагедията е също без никакви права", ядосва се Благовест Трифонов. 
На днешното съдебно заседание пред Апелативен съд бе изслушана втора повторна автотехничека експертиза, която съдът прие, но Явор Нотев, адвокат на подсъдимия Боян Георгиев сметна тройната експертиза като непълна, като писка нова, а Темида прие искането му. Според него експертите е било нужно да видят колата, в която се е возил Кембъла, нещо, което те не са направили. Адвокат Явор Нотев поиска за следващото заседание скица и компютърна графика на катастрофата. В приетата днес експертиза вещите лица са отговорили на 15 въпроса, но въпреки това, тя бе оборена от защитника на подсъдимия. "Възможно е да се стигне до нова фактология, след като се направи поредна експертиза", регламентира искането си адвокат Нотев.
Преди около шест месеца Софийският градски съд (СГС) даде пет години лишаване от свобода за подсъдимия Боян Георгиев, обвинен в причиняване на смъртта на телевизионния водещ Емил Трифонов-Кембъла. Тогава съдът реши още шофьорът погубил шоумена да изплати на роднините граждански иск в размер на 100 000 лева, както и 4 000 лева държавна такса и 590 лева разноски по делото. Прокуратурата и родителите на загиналия приеха присъдата като справедлива, но Боян Георгиев се възползва от правото си да обжалва пред апелативна инстанция.
Неговата основна теория е, че Кембъла се е качил сам, на свой риск, знаейки, че Боян Георгиев е употребил алкохол. Пред предната инстанция подсъдимият заяви, че е предупредил познатият си, че е пил алкохол и не е редно да шофира. В последните си думи пред Софийски градски съд тогава Георгиев заяви, че се разкайва за случилото се.
Известният телевизионен водещ Емил Трифонов - Кембъла загина при катастрофа в София на 17 март миналата година, около 4.50 ч. сутринта. Инцидентът стана на булевард “Цариградско шосе“, близо до хотел “Плиска“, в посока центъра. Тогава стана катастрофа между автомобили “Рено“, “Мерцедес“ и микробус. Мерцедесът, в който се е возел Кембъла се е блъснал в микробуса, превозващ цветя, а след това и в реното.
Боян Георгиев е управлявал автомобила си с 1,9 промила алкохол в кръвта, показала кръвната проба на осъдения по късно мъж.
Милан Николов, БЛИЦ