"Тежки обвинения отправи доц. Мангъров. Има право на своето мнение. Всичко, което се случва по света, го опровергава". 

Това заяви в ефира на Нова телевизия държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод отправените критики от доц. Атанас Мангъров към действията на Националния оперативен щаб, който си позволи да нарече членовете му страхливци. 

"Всеки има право на мнение, но трябва да се говори с цифри и факти и когато те те опровергават, трябва да бъдеш малко по-скромен", заяви той. 

И добави, че, когато носиш отговорност за цялата нация, не можеш да се основаваш на теории.

Доц. Кунчев: В България ще се случи истинска трагедия, ако... ВИДЕО

"Ако в тази ситуация има претенции към нашите решения, какво би било, ако ние бяхме една от първите засегнати страни?", попита Кунчев.

"Когато си призован да отговаряш за здравето на цялата нация, няма как да се движиш по собствените си емоции и да взимаш решения на базата на собствените си разсъждения", изрази мнение членът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Ген. Мутафчийски сряза доц. Мангъров за сензационно твърдение БЛИЦ TV

"Ще има самоограничаване на инфекцията с коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи", каза той.

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно.

"Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, категоричен бе доц. Кунчев.