Една от „звездите“ в скандалното транс шоу, за което вчера бе разкрито, че е получило финансиране от Национален фонд „Култура“, призова да се гласува за ПП-ДБ, пише "Труд".

„Ето заради подобни индивиди, които се опитват отчаяно да трупат дивиденти на гърба на нашата общност, е важно да се гласува на 02.04. Повече от всякога!“, е написал драг артистът в своя профил във фейсбук, добавяйки номер 12 и знамето на Европейския съюз към публикацията.

Става въпрос за основния, играещ ролята на „драг кралица“ в представлението.

Скандалът за финансиране на транс шоу с вибратори и бинго от национален фонд „Култура“, избухна през уикенда. 93 хиляди лева са били отпуснати от Министерството на културата за финансиране на проекта, който изпълнителите нарекоха „иновативен начин за културно обогатяване“.

Програмата е адресирана до посетители на възраст 18+. Сумата в размер на 93 248. 04 лева е получена от фирмата „Сингъл Степ“ ЕООД, която представлява организацията The Steps. Фондацията се занимава с проекти, ориентирани към изразяването чрез изкуство на ЛГБТИ общността.

Междувременно от Министерство на културата съобщиха, че назначават проверка, за да бъдат изяснени обстоятелствата и целесъобразността на финансиране на проекта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук