"Състоянието на татко в последните му дни беше много тежко. Не исках да го виждам да страда повече. Исках или да се оправя или да си отиде. Осъзнавам, че тези думи може би ще прозвучат много странно за повечето хора, но наистина е така. Сега знам, че душите ни ще се срещнат някой ден. Макар и да не го виждам физически, сигурна съм, че е до нас и ни помага. Много ми липсва". Това откровено признание направи пред Би Ти Ви наследницата на великия оперен глас Никола Гюзелев – Адриана.

Спомням си, че в тийнейджърските си години се увличах по рапа. Пусках го и на татко и се кълчех пред очите му. Той само поглеждаше нагоре, правеше физиономия и му казваше да не се занимавам с това, връща се към спомените си дъщерята на световноизвестния бас.

Адриана олицетворява максимата, че всяка дъщеря е най-голямата слабост на баща си. През последните дни на Никола Гюзелев тя е неизменно до леглото му. Именно хубавицата, която е плод на любовта на баса с втората му съпруга Ана – Мария, е наследница на почти цялото богатство, което той оставя след кончината си през 2014 г.