Невиждана агресия потресе учениците от 12 клас в елитната математическа гимназия в Благоевград. Дванадесетокласник стана в час и с един удар счупи носа и разби зъбите на съученик. Инцидентът стана навръх Никулден, в час по история под носа на учителката Вълкова.
Скандалът започнал със заяждане между Борислав и Мартин, Борислав го замерял с хартиени топчета, на няколко пъти учителката правила забележка, че ще ги изгони, но Борислав не спрял. При опита да другото момче да му каже да спре, Борислав скочил от мястото си и с един пестник счупил носа на Мартин. Незабавно той е отишъл в Спешно отделение в Благоевград, където го пратили на снимка, установила счупването и извадил медицинско свидетелство. Прегледът на дванадесетокластника при съдебния лекар д-р Златин установил счупване на носа на две места, както и пукнат зъб.

Директорът на инспектората Ивайло Златанове получил днес от директора на ПМГ "Сергей Корольов", Каращанов доклад за случилото се на 6 декември в часа по история

Лекарското заключение е, че момчето е с временно разстройство на здравето. Това съобщихме ние. Опитът ни да получим коментар от директора бе безуспешен, той твърдеше, че не е информиран, макар, че има заповед, че в рамките на 2 часа учителят, запознат с инцидента е трябвало да каже на директора, а той от своя страна на информира инспектората по образованието.
 

Образователният шеф Златанов коментира инцидента, цитиран от Struma.com. "Докладът на директора е донесен при мен в късния следобед днес, направен е като безобидно спречкване между ученици. Утре започвам спешна проверка на инцидента, експертите ще се срещнат с учениците", посочи той.