Районен съд Пловдив осъди Иван Димитров 2 години ефективен затвор за това, че на 12.01.2016 г. в Пловдив е откраднал домашен любимец на стойност 350 лева. Пинчерът Джери бил вързан от стопанката му пред магазин, а жената влязла да напазарува набързо, а вратата била широко отворена. Когато излязла, от Джери нямало и следа. Собственичката на пинчера помолила управителя да пусне записите от камерите, на които се видяло как мъж задига любимеца й.
Жената веднага подала жалба в полицията. Междувременно Иван Димитров занесъл в дама си кучето, пред съда той каза днес, че имал намерение да о подари на детето си. Жена му категорично отказала да гледа животно у дома. За това Димитров настоял тя да пусне обява за продажба на Джери в интернет, бил даден и телефон за връзка. Малко по-късно се явил купувач и Джери бил продаден за 130 лева. Междувременно инспектор от І РУ на МВР посетил на адреса Иван Димитров и го отвел за разпит. Димитров обяснил, че е продал кучето, като дал телефон на купувача. Животното е предоставено на полицията с протокол за доброволно предаване, а след това върнато на собственика.

Още на следващия ден кучето започнало да диша тежко и въпреки посещение във ветеринарна клиника, починало. Като причина лекарите сочат превъзбудата на животното, съчетана със сърдечен здравословен проблем. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ