“Всеки човек греши! Внукът ми е млад, напили са го приятели и е постъпил лошо.” Това каза дядото на освободения в понеделник Александър Данаилов, който е обвинен за смъртта на студента Стоян Балтов, пише в. “24 часа”.
20-годишният Данаилов завършил само основно образование и оттогава помагал в работата на баща си, който правел топлоизолация на строителни обекти.
“В сряда го видях за последно преди инцидента. Каза ми, че ще ходи на дискотека на следващия ден. Не очаквах, че ще стане такава беля”, коментира старецът, който също се казва Александър Данаилов. Обвиненият за смъртоносния бой досега не бил имал криминални прояви. Лятото родителите му се развели и той останал да живее с баща си, разказаха още близките.

Другият младеж, обвинен в жестокия побой на Балтов – Вили Георгиев, бил от Благоевград и живеел в София на квартира. Той работел като разносвач на пици, но никой от съседите му не го познавал отблизо.
Прокуратурата освободи с постановление трупа на Стоян Балтов и баща му и чичо му потеглиха с тялото към сливенското село Камен. Утре в родното място на семейството ще бъде погребано нелепо загиналото момче.
“Болно ми е, че утре ние изпращаме за последно момчето, а един от виновниците вече е на свобода. Как може да пуснат човек, който се е бил без причина и е гледал как ритат до смърт в главата Стоян”, възмути се бащата.
20-годишният му син, студент по фармация, бе пребит до смърт в нощта срещу 5 декември пред дискотека “Амнезия” в Студентски град в София. /БЛИЦ