74-годишен мъж беше набит пред 18-та поликлиника в София заради любовта си към 44 години по-млада от него жена. Възрастният човек е бил ударен от бащата на 12-годишно момче, което пенсионерът помолил да остави букет с цветя върху капака на лек автомобил, собственост на ухажваната жена, разказа Дарик.
От близо година възрастният мъж ухажвал 30-годишна жена. Действията на 74-годишния пенсионер обаче се свеждали до романтични жестове, като поставяне на букети с цветя върху автомобила й.
Така и днес.
Малко преди обед възрастният мъж забелязал колата на момичето, паркирана близо до 18-та поликлиника в квартал „Сухата река” в София. Веднага купил букет с рози. След това помолил случайно минаващо наблизо 12-годишно момче срещу 2 лева да остави цветята върху капака на автомобила. Момчето приело, но вместо да изпълни поръчката отишло в къщи. Там детето разказало на родителите си за това как възрастен мъж му дал пари и букет цветя. Бащата на момчето обаче приел поръчката като проява на педофилия.
Отишъл пред поликлиниката и с викове „стар мръсник” ударил няколко пъти възрастния човек. Вследствие на побоя дядото е приет в ИСУЛ с контузии по главата. След като му е оказана медицинска помощ заедно с нападателя и 12-годишното момче е извикан в Пето РПУ, където разпитват тримата по случая. /БЛИЦ