Дюнерджии и пицари дерат кожи с такса за кетчуп, горчица и майонеза по морето
Такса кетчуп, горчица и майонеза измислиха дюнерджийници и пицарии по морето. На различните места тя се среща по 1 или по 1.50 лв, пише "Телеграф".
В созополско заведение клиенти искали да си поръсят сандвичите с кетчуп, горчица и майонеза. Усмихнат служител им ги подал любезно, без да обели дума. Туристите се шокирали, като разбрали, че за тези "екстри" им били начислени допълнителни 4.50 лв, т.е по 1.50 за всяко.
"Добре, че не поискахме шарена сол и чубрица, че десетка не ни мърдаше", шегува се изпатилият клиент във Фейсбук, добавяйки, че това е една от причините много нашенци да ходят в Гърция на море.
Подобен начин са въвели караваните за хамбургери. Обявените цени в менюто са прилични, но салатите се заплащат отделно по 2 лв всяка. Тази подробност се съобщава на клиента чак когато поръчката му е готова и той е поставен пред свършен факт. Така хамбургер с пиле, струващ 3 лв по ценоразпис, с добавени 2 салати и пържени картофи, става 9 лв.
По-луксозните и скъпи кръчми имат друг номер. Цените в менюто привидно са си съвсем нормални, дори изглеждат народни. Клиентът е впечатлен от салата за 2.50 лв или сафрид за 5 лв и пилешка пържола за 4 лв. Когато дойде сметката обаче, че обявените цени не са за порция, а за 100 грама от всяко блюдо. Малкото уточнение е вписано в менюто с още по-малки букви.