В по-голямата част от страната пътните настилки са мокри. Дъжд превалява в районите на В. Търново, Варна, Годеч, Бучин проход, Антоново и прохода “Петрохан”. По високите и сенчести места в “Родопите”-/Смолян, Пазарджик/, и Самоковско има заледени и заснежени участъци, които се опесъчават и обработват от пътните служби, съобщиха от МВР.
Опасност от падащи камъни има на прохода Троян – Кърнаре, по Искърското и Кресненското дефиле /път Е–79/, по пътищата Симитли – Гоце Делчев /път ІІ-19/, Мездра – Ботевград в района на Мечи дол, София-Самоков, Девин-Кричим, Чепеларе–Асеновград-Смолян, Никопол- 4-ти километър, Югово-Лъки, и района на Козница, Хасково–Кърджали–Момчилград-Маказа, Бели пласт-Стремци, Чифлик-Черноочене.
Мъгла с видимост: - до 50 м.: в района на Ловеч, Левски, Добри дол, Телиш, Искър.
-от 50 до 100 м.: в района на Плевен, Ямбол, Враца, на места по АМ “Тракия”
- до 150 м.: в района на Бургас- /ГП I-6 Карнобат- Венец и ГП I-9 Бургас- кв. Крайморие/
- до 200 м.: в района на Раднево, Чирпан и по поречието на р. “Арда”
Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през проходите “Троян-Кърнаре”, “Шипка” и “Петрохан” и по пътя Батак - Доспат.
Затворени са проходите “Троян-Кърнаре”, ,,Твърдишки” (Твърдица – Елена /движението се осъществява през прохода Вратник/), ,,Златишки” (Етрополе – Златица), ,,Арабаконак” и ,,Върбишки” (Върбица – Сунгурларе).
През ГКПП: ,,Кулата” преминават леки автомобили и автобуси, а товарните – на етапи, през определен период от време. През останалите ГКПП пропускателната дейност е нормална. /БЛИЦ