Екипи на Министерството на извънредните ситуации извършват спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при усложнена зимна обстановка в страната. С високопроходима верижна техника спасители са изтеглили обърнала се снегопочистваща машина в област Велико Търново и моторни превозни средства в областите Враца, Пловдив, Перник, Търговище и Габрово, съобщиха от ведомството.
Рано тази сутрин водолазен екип на МИС от Варна е подновил издирването на възрастна жена и малко дете, паднали във водите на река Двойница, община Бяла, област Варна. Издирвателните работи продължават вече пети ден.
Едно селище е откъснато поради усложнената зимна обстановка в община Мъглиж, област Стара Загора. Без електрозахранване са 2 населени места в област Стара Загора. Без водоподаване са 2 населени места в област Стара Загора. Затворени са 5 пътни участъци в страната. Във всички населени места, в които достъпът е затруднен поради снега е доставен хляб, лекарства и стоки от първа необходимост.
Ледени образувания и натрупан сняг по покривите на сгради, които създават опасност за преминаващите хора и автомобили са премахнати в областите Габрово, Кюстендил, Ловеч, Разград, Смолян, Дупница и София. Екипи на МИС са отстранили още пет паднали дървета и клони в областите Враца и Плевен. Доброволни формирования са почистили ледени висулки в община Попово.
Аварийни екипи продължават работата по отстраняване на повредите в електропреносната и ВиК мрежа. /БЛИЦ