Екипите на Министерството на извънредните ситуации патрулират на опасните пътни участъци на територията на цялата страна. Създадена е организация във всички териториални дирекции на министерството за работа при тежки зимни условия. Спасителни екипи на МИС дежурят на критичните заледени участъци, съвместно с екипи на областните пътни управления в областите София, Монтана, Враца, Хасково, Ямбол, Сливен, Кюстендил, Перник, Варна, Ловеч и Габрово.
Те оказват съдействие на аварирали и катастрофирали автомобили в следствие на тежката зимна обстановка.
Пътищата в цялата страна са мокри, заснежени и заледени, но проходими при зимни условия. След спирането на валежите от дъжд през нощта, дежурни екипи от областните пътни управление оглеждат пътищата и опесъчават заледените участъци. През последните часове са постъпили десетки сигнали за закъсали автомобили. Няма данни за бедстващи граждани. Териториалните екипи на МИС са се обърнали към областните пътни управления за опесъчаване на заледените участъци.

Големите пътни артерии в столицата са почистени, но по-малките улици са заледени. Столичният квартал „Горна баня” е блокиран. Владайският проход е отворен за движение на моторни превозни средства. Тази сутрин се е обърнал ТИР на разклона за Световрачане на околовръстен път. Спасителна група на МИС работи на мястото на инцидента.
Спасителите на МИС транспортират родилки и тежко болни до спешните медицински центрове. Екипите отстраняват и опасни ледени висулки в цялата страна.
Министерството на извънредните ситуации препоръчва на шофьорите да тръгват на път само при крайна необходимост. Имайте предвид, че дори новите зимни гуми не помагат при тежките зимни условия и заледявания по пътя. Нужно е на заледени участъци да се поставят вериги. /БЛИЦ