България има опасност да загуби величествените гори и в Говедарската долина, Национален парк Рила, алармират от екологическата организация "ЗаДаОстанеПРИРОДА в България" . Държавни служби са създали и предоставя чрез заменки държавни горски имоти за ски писти, ски съоръжения и хотели на фирми свързани с Христо Ковачки, твърдят еколозите.
България има опасност да загуби величествените гори и в Говедарската долина, Национален парк Рила, алармират от екологическата организация "ЗаДаОстанеПРИРОДА в България" . Държавни служби са създали и предоставя чрез заменки държавни горски имоти за ски писти, ски съоръжения и хотели на фирми свързани с Христо Ковачки, твърдят еколозите.
Според тях има неодобрен проект на ски курорта "Искровете-Говедарци-Мальовица" , като липсва  екологична оценка и оценка за съвместимост с Натура 2000. Това е  в нарушение на общите правила на конкуренцията залегнали в Договора за Европейския съюз, както и недопустимо е по закон планиране на писти и съоръжения на територията на Национален парк "Рила", твърдят еколозите. /БЛИЦ