Екоорганизации и граждани в Бургас протестират срещу поголовната сеч на дървета в града.
"Изключително сме възмутени от факта, че се изсичат дървета в град Бургас и по-конкретно започналата поголовна сеч на ул. „Цар Симеон Първи” /отсечката Булаир – Богориди/. Имаме информация, че е подготвено изсичането на всички дървета по дългата близо 2 км улица „Цар Симеон Първи”. Категорично се противопоставяме срещу това решение на община Бургас, независимо от каквито и да било казионни доводи, които го оправдават, защото е очевидно, че дърветата са здрави и силни и не са изчерпали своя жизнен потенциал", се казва в тяхна декларация.
Според тях това представлява голямо екологично престъпление. С един замах се унищожават над 200 жизнеспособни и красиви дървета по улица „Цар Симеон І” със седемдесетгодишна история под предлог, че на тяхно място трябва да се засадят нови. По тази логика трябва да се изсекат и всички дървета в старата част на морската градина, по улица „Оборище” и булевард „Демокрация”, както и по цялата територия на града, където нашите деди са засаждали зеленото богатство на Бургас, смятат природозащитниците. Готови сме да предприемем всякакви протестни действия, включително и живи вериги, както и ще алармираме и международните институции, категорични са те.
Декларацията, подписана от  Манук Манукян- ПП „Зелените” , Евгени Чекаларов – НД „Екогласност”. Асен Йорданов – „Общонароден комитет за защита на националните интереси”, „Антикорупционна коалиция”,
е изпратена на кмета на град Бургас с копие до Общинския Съвет. /БЛИЦ