Бившият директор на горското стопанство в Кресна - Симеон Юручки е раненият в тежкия инцидент, станал около 15.30 часа. Симеон Юручки излязъл на пътното платно и бил ударен от камион с пернишка регистрация, движещ се в посока София. Възрастният мъж бил изхвърлен на няколко метра на главен път Е-79.

Шофьорът на камиона всячески се опитал да избегне удара, не успял да спре, после опитал да заобиколи мъжа. Очевидци веднага сигнализирали на тел. 112. Тежко пострадалият мъж е транспортиран от екип от Спешна помощ - Кресна в санданската болница. На място за минути бе събран екип от специалисти, невролог, хирурзи, реаниматор, които да диагностицират състоянието на Симеон Юручки. Направен му е ехограф на корема, както и скенер на цялото тяло.


От скенера станало ясно, че мъжът има счупена черепна база и множество счупвания по самия череп, както и счупен таз и седалищни кости, счупени ребра, наличие на въздух в мозъка заради счупения череп. Въпреки тежкото състояние, в което се намирал пациентът, той не спирал да буйства и се наложило лекарите да му влеят успокоителни медикаменти. Притеснена в болницата от Кресна пристигна съпругата на пострадалия Симеон със свои близки.

Собственикът на фирмата, чийто камион блъсна възрастния мъж, Ангел Миладинов пристигна от Перник в болницата в Сандански, за да помогне на близките на Симеон с каквото може.

Предвид тежкото състояние 76-г. мъж е транспортиран за столичната болница „Софиямед”. 

Източник: Струма бг