Ексшефът на "Софийски имоти" Тошко Добрев е бил обявен за общонационално издирване в понеделник. Причината е, че в началото на юли той е бил призован по телефона от дознателя, за да му бъде повдигнато обвинение, но не се явил, съобщава в. "24 часа".
Оказало се, че е заминал в чужбина и не отговарял на телефона, който е оставил за връзка на разследващия, обясни прокурорът Пламен Панайотов. Добрев се е върнал наскоро за два дни в България и пак е излетял за Германия, въпреки че знае за призовката, каза прокурорът. "24 часа" откри от първи опит по телефона Добрев, който обясни, че е в чужбина от два месеца с кратки прекъсвания. "От вас научавам, че ме търсят", категоричен бе той. Не съм уведомен за каквито и да било мерки срещу мен, увери той и се зарече да провери какво очакват от него правоохранителните органи. Каза, че може да става въпрос и за грешка. "Ако не е недоразумение означава, че както обикновено когато има някакъв проблем в общината или в държавата, неизменно се изкарват "Софийски имоти" за отклоняване на вниманието", очерта тенденцията Добрев.

Тошко Добрев е обявен за общодържавно издирване, защото не се е явил при дознателя, за да му бъде повдигнато обвинение в безстопанственост заради предварителни договори за 15 неизгодни сделки, обясни прокурор Пламен Панайотов. Това трябвало да стане в началото на юли. Добрев бил призован по телефона, знаел защо го викат и обещал да дойде. Има четири докладни от полицията, че е търсен, но не е открит на адреса. Съпругата му отказала да приеме призовката от негово име. На Тошко Добрев ще бъде предявено обвинение за проявена безстопанственост като изпълнителен директор. Причината са предварителни договори за продажбата на 15 общински имота на по-ниски от пазарните цени. /БЛИЦ