Телевизионен екип начело с разследващата журналистка Валя Ахчиева е станал обект на нападение в частната болница в Дупница.

Журналистката заедно с оператор днес отишли в частната болница в Дупница да разследват как е издаден смъртният акт на Ангел Христов-Геле. Докато търсели контакт с управителя д-р Ени Лефтеров, били нападнати от двама служители. Те започнали да блъскат оператора и журналистката, опитали се да счупят камерата на оператора, съобщава struma.bg., позовавайки се на свидетели. 

Журналистката потърсила помощ на тел. 112, на мястото са пристигнали криминалисти от РУ на МВР, като са отвели всички за показания за инцидента.

Ахчиева не е предизвикала с нищо нападателите, тя търсела управителя на болницата д-р Ени Лефтеров за коментар по случая „Ангел Христов-Геле“, но вместо управителя от болницата излезли двамата служители и започнали да дърпат камерата на оператора, да ги заплашват, като им заявили да се махнат от двора на болницата.

Интересът на медиите към частната болница е обясним, след като се установи, че д-р В. Бачев, който е от екипа на частната болница в Дупница, е издал удостоверението за смърт на Ангел Христов-Геле. Много въпроси около случая обаче все още са без отговор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук