Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж за извършено хулиганство, съобщиха от държавното обвинение.

На 15.03.2017 г. на второкласен път Русе - Тетово, на около 2 км преди село Тетово, К.К. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. По своето съдържание те се отличават с изключителна дързост, допълват от прокуратурата.

При управление на „Шкода“ К.К. застигнал друг лек автомобил „Роувър“, управляван от Р.М., застанал опасно близо до задната и лявата му страна, започнал да подава звукови и светлинни сигнали и възпроизвел два изстрела с газов пистолет „ZORAKI mod. 914“, kal. 9mm. Така е създал и предпоставки за причиняване на ПТП.

Обвиняемият бил в обтегнати отношения с Д.М. по лична причина. Във връзка с това на 15.03.2017 г. вечерта решил да се срещне и да говори с Д.М. Взел автомобила и газовия си пистолет и тръгнал за с.Тетово. На около 2 км преди селото обвиняемият видял автомобил на Д.М. Тогава той решил да се възползва от създалата се ситуация и да извърши непристойни действия. По същото време с автомобила на Д.М. бил брат му Р.М., който се прибирал от Русе с приятел. В тъмната част на денонощието около 22 ч., на неосветено място, по второкласния път, в нарушение на правилата за движение, обвиняемият се приближил и започнал да управлява на опасно близко разстояние зад автомобила на Р.М., започнал да подава звукови и светлинни сигнали, превключвайки от къси на дълги светлини, с което заслепил шофьора.

Въпреки че не бил предизвикан и без да е налице каквато и да е опасност за него, обвиняемият произвел изстрел с газов пистолет. След това започнал да се изравнява отляво с автомобила пред него, като целта му не е била да го изпревари, а да извърши хулигански действия, да уплаши и стресира водача на автомобила, с което принудил пострадалия да завие надясно и десните гуми на автомобили излезли извън пътното платно. След като изпреварил автомобила, обвиняемият произвел втори изстрел, след което ускорил автомобила и се отдалечил.