Продължават претърсванията и обиските в рамките на мащабната акция на ГДБОП и СДВР срещу наркоразпространението, която се провежда на територията на София. 

Арестувани са над 10 души, които, според източници от МВР, са част от известна група, занимаваща се с продажба на дрога в столицата. 

В престъпната група е имало хора, които доставяли наркотиците в София. Други зареждали дилърите с наркотици, а трети продавали дрога по клубовете и заведенията в града. Бандата разпространявала наркотици и извън столицата, информира БНР. 

Мащабна спецакция срещу дрогата в София, закопчаха членове на известна банда 

През целия ден днес на различни адреси в София бяха извършвани обиски и арести.

Един от членовете на бандата беше задържан на бензиностанция на столичния булевард „България“. Засилено полицейско присъствие имаше и в квартал "Подуяне".

Все още няма информация дали е задържан лидерът на престъпната група, който е известен в столичния ъндърграунд и има десетки криминални регистрации.

Акцията е в резултат на водено досъдебно производство и няколкомесечна разработка. Разбитата днес престъпна група се смята за конкурентна на разбитата преди няколко месеца подобна организация, оглавявана от Радо Ланеца. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ