Ефективна присъда до 3 години извън глобата до 5 хил. лв. може да получи 32-годишния Ангелин, измъчвал куче по особено жесток начин, ако вината му бъде доказана в съда.

На видеоклип, публикуван в социалните мрежи, се вижда как мъжът хвърля животното, натиска го и пълни устата му с пясък. Вчера Ангелин беше задържан от полицията.

Кадрите са правени преди месец в стопанска постройка, където работел като охрана. Кучето не е негово, но го взимал със себе си на работа.

Пред bTV Христо Петров от РУ-Казанлък обясни, че арестуваният е разказал подробно къде и кога се е случило събитието.

Освен това е познат на органите на реда за други престъпления. По думите на Петров той е изтърпявал наказанията си.

Той подчерта, че от други публикации в интернет има сигнали за жестокост към други животни от страна на Ангелин. По случая не е установено той да е употребявал алкохол.

Петров обясни, че вероятна причина за жестокостта е това, че извършителят е бил ухапан от кучето по време на игра с него.
Ивелина Недкова от организацията „Енимъл Хоуп” в Казанлък изтъкна, че подобни случаи продължават, защото няма ефективни присъди върху извършителите.

Други хора твърдят, че иззетото вчера куче, което беше прегледано от ветеринари, не е същото от клипа в социалните мрежи.

Тече петиция Ангелин да получи максималната присъда.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ