Истерията заради земетръсният „апокалипсис”, за който астрологът Лещански предсказа, че ще разруши Хасково в неделя баш на Великден, вече е извън контрол. Масова психоза е обхванала града, хората пълнят куфари с най-необходимото, вземат си документите и се стягат да заминават кой където му видят очите.
От цялата тази истерия обаче най-доволни са застрахователните дружества. Агентите твърдят, че откакто Лещански е направил достояние прогнозата си за хасковския апокалипсис, имуществените застраховки са се увеличили двойно. Популярните хасковски зевзеци са настроени оптимистично и твърдят, че Емил Лещански работи тайно за застрахователните компании, които в последно време бяха сериозно засегнати от кризата.

Известните врачки на България, с които човек на БЛИЦ разговаря тази сутрин: маг Селена, маг Живин, Божидара Христова, маг Асия, Стоянка Митева и Боряна Тотева са категорични - в Хасково земетресение няма да има.

Стотици хасковлии вече са организирали инициативен комитет с намерението да съдят астролога Лещански за това, че от януари месец до сега ги е подложил на огромно напрежение и страх. Съдебният иск ще бъде подаден в съда през следващата седмица когато хората се уверят, че обещаното от Лещански земетресение не е разлюшкало земята.

Между другото вече десетина специалисти изказаха мнение по предсказанието на Лещански, че Хасково не е район, в който има силно изразени сеизмологични явления. И още, че няма човек в света, който да може да предскаже едно такова земетресение с разрушения и жертви, каквото се очаква в Хасково.
Тодорка Николова, БЛИЦ