Извинявам се на хасковлии, че съм нарушил спокойствието им и психологически съм ги претоварил. Извинявам се, че съм ги излъгал. Това каза астрологът Емил Лещански в предаването „Кой говори” на Дарик. Той беше прогнозирал разрушително земетресение в района по Великден. Това не се случи, но жителите на града прекараха празниците в страх и извън домовете си.
Тинко Гарев, бизнесмен от Хасково е задействал процедурата за да съди Лещански за прогнозата му. „Не приемам извинение, особено в този вид”, каза Гарев в ефира на Дарик. „Аз бих бил склонен да му простя единствено, ако го видя с табела на врата „Аз съм измамник”, допълни той.

Емил Лещански прогнозира, че земен трус със сила между 6-а и 7-ма степен по скалата на Рихтер ще предизвика тежки разрушения в Хасково на 19 април – Великден. По думите му труса няма да бъде лек, ще има жертви и щети. Това предизвика масова психоза сред хората, много от които застраховаха имотите си.


Прогнозите на Лещански бяха напълно отречени от учените. Според геофизика от Димитровград Йордан Георгиев твърденията за силен трус от 6-7 степен по Рихтер са безпочвени и нереални, защото районът на Хасково не е сеизмична зона. /БЛИЦ