В отлично здраве заедно със семейството си на 10 октомври посрещна 90-ия си рожден ден естрадната легенда от миналото Маргрет Николова.

Изпълнителката на “Пролет моя” напусна музикалната сцена преди много години. Живее в Трън, потънала в спомени за миналото. Споделя, че пенсията й е оскъдна, справя се трудно, но се радва на всеки момент. Пред “България Днес” Маргрет Николова признава, че е благодарна на съдбата за всичко, което е преживяла.


В къщата в Трън

“Живея със спомените за моето време. За концертите, фестивалите, на които съм участвала. Благодарна съм на хората като Йосиф Цанков, които са направили невероятно красиви песни за мен. Песента “Пролет моя” наричам моята ария. Не разбирам съвременната музика. Чужда ми е тази действителност. Затова и правилно ги наричат “парчета”, а не песни. Няма мелодия, две-три думи се повтарят. Не бих могла да изпея такава песен”, откровено споделя Маргрет мнението си за днешната музика.

Макар и да е изпяла едни от най-красивите ни песни, съдбата невинаги е била благосклонна към нея. Маргрет губи 18-годишната си дъщеря Румяна в автомобилна катастрофа. Преди близо 20 години загуби и съпруга си.
Маргрет разкрива, че не би се качила отново на сцена заради напредналата си възраст и макар да не разбира младите изпълнители, следи изявите на певиците след нея като Лили Иванова и Йорданка Христова.

“Поколението след мен и Мими Николова са това на Лили Иванова, Борето Годжунов, Йорданка Христова, Бисер Киров. За съжаление, някои си отидоха. Много талантливо поколение. Наричахме ги Хор Бодра смяна. По тяхно време вече имаше Концертна дирекция. Аз съм се учила от френските шансони и руските романси. За мен Йосиф Кобзон и Шарл Азнавур си остават легенди. С Йосиф Кобзон пях заедно през 1964 г. Гениален музикант”, връща се назад във времето рожденичката.