Порой чака Хасково в петък на 13-ти, предупредиха преди два дни тукашната дирекция от Министерството на извънредните ситуации. Лично Емел Етем се ангажира с прогнозата, че тук ще паднат валежи около 30 литра на квадратен метър. Това щяло да доведе до покачване на нивото на реките, които в момента са във фаза на пълноводие.
Тревожната депеша е разпратена до областната управителка Райна Йовчева и до всички кметове на близките около Хасково села, които трябва да вземат адекватни мерки при евентуални наводнения. От ведомството  призовават хората, които живеят близо до реки и водоеми, да сигнализират в кметството или областната управа за непочистени отпадъци, строителни материали и дървета в речните корита, пространствата под мостовете и край водоемите.
Обаче днес в Хасково изгря невероятно слънце. Времето е топло и пролетно. Потвърди го и екипът на бТВ, който от два дни прави лов на вещици в Града на тополите. Толкова истини бяха казани в днешния ден пред телевизонните камери, че лъжата на Емел Етем остана единствена да виси като ненужна паяжина във въздуха.
Тодорка Николова, БЛИЦ