Костадин Хаджииванов - Коце Маца, ловува в Танзания и позира пред камера, докато Интерпол го издирва. Още по-скандалното е, че компания му прави висш държавен чиновник от Министерството на земеделието и храните, който по всяка вероятност е сред организаторите на тузарския лов. Вчера в БЛИЦ бе публикувана част от информацията. Ето и продължението.
Филмът е заснет на 22 октомври 2011 г. от фирмата &bdquo;Нитро Експрес&ldquo; на световноизвестния ловец и гид на сафари Марк Съливан, който лично наставлява Коце Маца как да застреля слон. Любопитното е, че кумци на петричкия бандит са Наско Сираков и Илиана Раева. Припомняме ви, че Костадин Хаджииванов със звучния прякор Коце Маца изчезна от България преди няколко години, след като в Италия бе повдигнато обвинение срещу него за организиране на черно тото, а Интерпол го обяви за международно издирване, съобщи в. &ldquo;Галерия&rdquo;.<br /> <br /> Повод за разплитането на международната престъпна схема стана контролата между България и Естония, играна в Анталия през 2011 г. и завършила 2:2. Тогава всичките голове паднаха от дузпи, а унгарските съдии се оказаха нелицензирани от ФИФА.<br /> <br /> Разследването доказа, че резултатът от срещата е манипулиран от мощна международна организация, която се занимава с черно тото. Коце Маца бе обявен за един от шестимата й босове и за дясна ръка на сингапурския мафиот Дан Тан.<br /> <br /> Във филма Костадин Хаджииванов е представен като гражданин на Сингапур.<br /> <br /> През 2009 година скандалният бизнесмен от Петрич лежа в гръцки затвор, след като бе арестуван за контрабанда на цигари.<br /> <br /> Изглежда, че връзките му в България са доста дебели, защото не се е притеснил да ловува в Африка в компанията на Иван Недков - директор на &bdquo;Северноцентрално държавно предприятие&ldquo; ДП - Велико Търново.<br /> <br /> Според сайта на Министерството на земеделието и храните предприятието стопанисва държавните горски територии в шест административни области - Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград и Търговище. В състава му влизат 19 териториални поделения, от които 15 държавни горски стопанства и 4 държавни ловни стопанства. Основният предмет на дейност е свързан със стопанисването и управлението на горите, държавна собственост.<br /> <br /> Основните приходи идват от продажбата на дървесина и от организирания ловен туризъм. 
Предвид големия териториален обхват и численост на персонала, Северноцентрално държавно предприятие играе важна икономическа и социална роля в региона.<br /> <br /> Това означава, че Иван Недков е на доста висока позиция в държавната администрация. Той е протеже на ГЕРБ и е назначен на този пост през лятото на 2011 г. веднага след районирането на държавните горски стопанства. Въпреки че е държавен служител, Недков има частна фирма за организиране на ловен туризъм, както и собствена фирма за представителство на оптики &bdquo;Цайс&ldquo;.<br /> <br /> По всяка вероятност той е свързал Костадин Хаджииванов с Марк Съливан, за което със сигурност не е получил само благодарност и приятелска почерпка, пише вестникът.<br /> <br /> Във филма се вижда как петричкият бос застрелва слон. За приключението Коце Маца е платил $ 100 000./БЛИЦ<br /> <br /> <br /> <br /> <iframe width="420" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="" src="//www.youtube.com/embed/QNoBV0ciX0s"></iframe>