Вие също може да бъдете сапиосексуален – ако намирате интелигнентността на човек за секси. След като терминът набра популярност през 2014 година, се появиха много млади сапиосексуални хора, които вече дори имат своя собствена социална мрежа и сайт за запознанства. Но как виреят такива хора във време, в което малки отклонения в сексуалната ориентация се считат за извращения или в този случай – снобария.
Кейти, 32, Ню Йорк
В университета забелязах, че единствено умните момчета ми правят впечатление. Излизах и с не особено умни мъже, които бяха красиви до безобразие, но ми омръзваха след седмица. Един от гаджетата ми намери алгоритъм, който кара вентилаторът на компютъра му да се върти по-бързо и това беше изключително секси за мен. Най-секси обаче ми се струва фотогеналната памет, въпреки че може да създаде големи проблеми във връзката. Хората казват, че състоянието ми е снобарско – да, аз също го възприемам така.

 
Таноя, 23, Солт Лейк Сити 
Когато бях на 18, чаках за лекция по философия заедно с някакво момче. Заговорихме се и той ми разказа как работи в лаборатория, където са открили нов вид буболечка върху някакво дърво в Амазока и сега той трябва да преброи всички различни видове буболечки. Физически никак не ми харесваше, но разговорът ни за наука силно ме привлече към него.
 
Амир, 29, Ориндж Каунти 
Винаги съм бил мезмориран от науката и знанието. Имам няколко дипломи и не виждам нищо лошо умен човек да търси умни хора. Външният вид също е от значение, но само в началото, за ориентир. След 5-минутен разговор впечатлението ми от външния вид се изпарява.
 
Стивън, 29, Диърборн
Най- трудно всъщност ми беше да се запозная с думата, а не да открия колко е важна интелигентността у партньорката ми. Обикновено намирам за изключително секси, ако тя може да победи в спор между двама ни. Да има библиотека също е много възбуждащо, особено ако в нея съществува поне една класика.
 
Мариана, 28, Бруклин
Ужасно е да си сапсиосексуален! Самото излизане с мъже не е проблем. Проблем е, когато те нямат идея за какво говориш през половината време, както и никакво желание да прочетат книга или да научат нещо ново. Външният вид има значение, все пак сме хора, но при мен той далеч не заема основна позиция.Източник: chronicle.bg