Огромни проблеми с трафика в целия град заради спирането на движението при пристигането на делегациите. Най-натоварено беше в района на летището.
Хора, които закъсняваха за полетите си, се принудиха да изоставят коли, таксита и автобуси, и тръгнаха пеша към терминалите, информира Нова телевизия. 

Тази вечер евролидерите се събраха за така наречената „неформална вечеря” в София Тех парк, която ще даде старт на срещата на върха ЕС – Западни Балкани. Темите са от глобалния дневен ред и мястото на Европа в него, а върху това влияят излизането на САЩ от споразумението за ядреното оръжие с Иран, което ЕС смята, че трябва да бъде запазена като договореност, докато Иран я спазва, и наложените мита на европейски суровини от Вашингтон. 

Лично премиерът Бойко Борисов посрещаше гостите, а след това ги предаваше в ръцете на министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. 

Над 450 са гостите от делегациите за предстоящата среща на върха. Форумът ще бъде отразяван от над 1000 журналисти.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ