Строителният предприемач Соломон Анжел е осъден окончателно на пет години затвор. Това е решил преди два дни Върховният касационен съд .
Според обвинението през 1993 г. Анжел е измамил 309 души с договори за строителство на "Град на мечтите" със сумата от 5 197 748,25 неденоминирани лева. Тогава фирмата "Анжел" започна рекламна кампания за строителството на т. нар. Град на мечтите в местността "Камбаните" край София.
Обвинителният акт в съда срещу Анжел и вицепрезидентът и негов съдружник във фирмата Чавдар Райчев беше внесен в съда на 26 ноември 2000 г. Двамата бяха обвинени в присвояване в особено големи размери.
През април 2003 година той беше осъден на седем години затвор от Софийския градски съд. Съдружникът му Чавдар Райчев получи шестмесечна условна присъда. Апелативният съд намали присъдата на Анжел на пет години лишаване от свобода.
С решението си от сряда ВКС е потвърдил становището на апелативните съдии. От петте години затвор ще бъде приспаднат срокът на ареста на предприемача от 29 януари до 19 декември 1997 г., което означава, че той ще лежи практически 4 години. /БЛИЦ