Млекопроизводители се канят утре да блокират ГКПП-та, граничещи с Оряхово, Русе и Видин.
Искането на протестиращите е да се прекрати вноса на млечни и месни суровини, а  държавата да започне да защитава интересите на производителите. Млекопроизводителите искат още минимална изкупна цена на млякото да е 0,60 лв., а не както е сега- 0,40 лв. Те очакват към тях да се присъединят и колегите им от Румъния. Те дори се канят да блокират и унгарската граница, защото от там идвало некачествено мляко. 
Млекопроизводителите са уведомили органите на реда и общината за протестите утре, но още нямат потвърждение от тях за провеждането на протестните действия.
Според генералният комисар Павлин Димитров, който бе днес във Враца, протестите са незаконни.  Ако все пак протестиращите пристъпят към блокада, щели да  бъдат предприети мерки в рамките на закона, според Димитров. Генералният секретар изрази очакване, че няма да се стигне до ексцесии. Знам, че някои хора ще се опитат да яхнат протестите, но аз ги моля да бъдат толерантни, да погледнат още веднъж закона и да спазват правата и на другите граждани, предупреди генерален комисар Павлин Димитров. /БЛИЦ