С пресни, неизсъхнали още печати се появяват напоследък досиетата на агенти и сътрудници на ДС в комисията на Евтим Костадинов. Повечето от тези хора са евентуални бъдещи депутати, пише в новия си брой вестник "Поглед", цитиран от afera.bg. Според експерти в бранша това означавало, че досиетата са били разглеждани и по всяка вероятност "прочистени" от неудобна информация.
Източници на „Поглед” твърдят, че е започнал предварителен филтър и проучване за следващите народни избраници. Заради това клеймото на определено досие пристигало със скорошна дата на завършения печат. Той се слага на досието, след като се затвори случаят с агента. Оказало се обаче, че е възможно от досиетата да липсват страници.Председателят на комисията за разкриване на агенти и сътрудници към ДС Евтим Костадинов потвърди, че съществуват нови печати на стари досиета.
"Това дава предпоставка за размисъл, че може да има изпаднали листове в периода след снемането на отчета", заяви Костадинов пред "Поглед". Тревожната тенденция с печатите на досиета била отразена от комисията в годишния є доклад. Там имало и отделен параграф, в който пише, че пристигали досиета със скорошни дати на печатите. Освен това в "по-тънките папки" ясно си личало как старият параф е бил махнат и на неговото място е бил сложен нов, пише още „Поглед”. /БЛИЦ