„Маргаринът обогатен с фибри е сред основните елементи на диетичния режим на участниците в третия етап на програмата DIOGENES в България. Данните сочат, че той и другите продукти, включени в проекта у нас имат много добро влияние върху пациентите и намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания”. Това съобщи координаторът на програмата за страната доц. д-р. Светослав Ханджиев на пресконференция по повод десетия национален симпозиум „Акад. Ташо Ташев”, посветен на 100-годишнината от рождението на изтъкнатия български диетолог и нутриционист.
Юбилейната сбирка на диетолозите ще се състои на 18.02.2009 г. в Големия салон на БАН с участието на водещите специалисти в областта на диететика у нас и в чужбина. Събитието се провежда с активната подкрепа на Белла България.
Белла България е производител на единствения продукт за мазане, обогатен с фибри, включен в програма DIOGENES - Flora с фибри. Продуктът е създаден със съдействието на българската асоциация за изучаване на затлъстяването “Акад. Ташо Ташев” (BASORD) и има изключително ниска енергийна стойност. Той влияе благотворно върху човешкия организъм. Консумацията на такъв маргарин води до понижаване на нивото на холестерола в организма, благоприятно въздействие върху чревната перисталтика и стопяването на килограми. Едно намазване с Flora с фибри осигурява около 10% от препоръчителната дневна доза фибри. Високото съдържание на фибри, витамините А, В, D и Е и ниската калорийност правят продукта предпочитан от всички, които са загрижени за своята фигура и за здравето си. /БЛИЦ