Репортерите на БЛИЦ засякоха бившият премиер Кирил Петков лежерно да пие кафе с негов приятел в центъра на Виена тази сутрин.

Лидерът на ПП разговаряше оживено със своя сътрапезник, облечен в официална бяла риза.

Двамата пристигнаха на тротинетки с широки усмивки, а след това си избраха уютна маса.

След около 30-минутна среща Петков отново яхна еко-средството и се спусна по централните улици на австрийската столица.

Политикът не бе разпознат от виенчани и смело шпореше по пресечките около катедралата "Св. Стефан" - една от емблемите на аристократичния град.

Вероятно Петков е решил да си вземе глътка въздух от драматичните преговори между неговата партия и ГЕРБ. Разговорите бяха "замразени" след като Радостин Василев разпространи записи със скандални реплики от Националния съвет на ПП, но вече бе анонсирано, че те ще продължат.

Към момента все още не е ясно дали България ще има кабинет, но е твърде вероятно това все пак да се случи, независимо от искрите, които прехвърчаха между депутати от двете формации.

Припомняме още, че вчера стана ясно, че Петков е на мистериозно пътуване в чужбина. Както БЛИЦ писа, Петков трябваше да гостува в неделя в сутрешния блок на bTV, но от медията съобщиха, че в последния момент поканата е била отклонена, тъй като му се наложило да замине на "непланирано пътуване в чужбина".

По-късно се появи информация, че той е в Братислава, за откриването на партийна структура. Любопитен детайл е, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен се предполага, че също е в страната, заради участие във форума на GLOBSEC. Не е ясно дали двамата са успели да се срещнат.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук