Сузана Попова излиза на разходка със съпруга си и 3-годишното им детенце в Детския кът на Морската градина. Докато детето играе на атракционите момичето забелязва червени петна по ръчичките му и родителите хукват притеснени към спешния кабинет, за да установят причината. В бързината младата майка изпуска портфейла си. Друга жена го намира и предава на касата на Детския кът, а непосредствено след това пуска снимка в групата "Варненски мамчета" и обявява, че намереното портмоне на Сузана е оставено на касата в парка.

Едва следобед обаче Сузана разбира, че портмонето й липсва. Тръгва притеснена със съпруга си да го търси, а междувременно й се обажда жена, открила профила й в социалната мрежа, която и казва къде да открие загубените си вещи.

Когато стига до касата в Детския кът и се легитимира с лична карта, среща изумения поглед на касиерката, която заявява, че жена, представяща се за Сузана, вече е взела портфейла. Изглеждала силно разстроена и притеснена, затова касиерката побързала да върне портфейла без да се усъмни, че се касае за измама. 

Аниматор от Детския кът потвърдил за случилото се, а скоро след това пристигнал и управителят, който заявил, че познава "дамата“, която взела чуждата собственост, тъй като често идвала в парка със съпруга си и създавали проблеми. Той съдействал бързо да бъдат намерени контакти с лицето, а междувременно се обадили в полицията. Сузана успяла да се свърже с жената и помолила да и бъде върнато това, което й принадлежи. Останала с впечатление, че това ще се случи и зачакала в Детския кът, но никой не дошъл.  

Не след дълго последвало второ обаждане, в което жената отсреща попитала: "Вие престъпница ли ме наричате?“Скоро след това имало и трето обаждане, в което съпругът обяснил, че той открил портфейла, но той бил празен. 

Младата майка, придружена от управителя на Детския кът, отишли във Второ РПУ, за да дадат показания. Разследващия полицай обаче изненадващо ги посъветвал да забравят за парите: "Да не притесняваме хората, да няма обидени". Освен това настоявал Сузана да изтрие всички публикации в социалната мрежа. 

От Детския кът потвърдиха за случая с уверението, че са дадени свидетелски показания, за да се разкрие истината за извършената измама. Оттам коментираха за Varna24.bg още, че често при тях оставят изгубени или забравени вещи, но посъветваха хората да не споделят за това в социалните мрежи, а да се обръщат към полицията.

От пресцентъра на полицията съобщиха за медията ни, че по случая има образувана преписка, двете страни са дали показания и се извършва проверка по събраните до момента факти.

Случаят предизвика лавина от коментари във Фейсбук, а Сузана Попова настоя да сподели за него с надеждата, че той ще има справедливо решение. 

Вижте във видеото, какво сподели пред сайта Varna24.bg потърпевшата!