Заводът за боклук е ангажимент на Столична община, но до три години у нас завод за битови отпадъци няма да има. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

По думите на Гагаузов е направена първа копка на завод без да има проект. “До три години мога да гарантирам, че завод няма да има. Според строителния министър сметището в “Суходол” не може да поеме софийския боклук.
Той подчерта, че проблемът с боклука на столицата не е решен и отново се връща в началния си етап. Според него това е и причината правителството да се намеси.
Държавата даде 100 милиона лева за балиране на отпадъците и ако проблемът не бъде решен, може отново да се наложи балиране, но този път парите ще дойдат от гражданите на София, уточни Гагаузов.
Изграждането на завод за боклука е ангажимент на общината и нека тя да си се концентрира върху това, докато държавата й решава проблем, който не е решен от 15 години. Законът е временна мярка с усилията на държавата да решим един траен проблем, беше категоричен Гагаузов./БЛИЦ